Geçiş kontrol sistemleri, turnike sistemleri, bariyer sistemleri, kollu bariyer, mantar bariyer, road blocker karlı ve şifreli sistemler ile otomatik geçiş sistemi, hgs, kartlı geçiş sistemi, gibi ürünlerin kullanımı ile giriş çıkışlar kontrol altında tutulabilmektedir.
Turnike Geçiş Sistemi
Turnike geçiş sistemleri, genel olarak geçiş kontrollerini sağlamak ve giriş çıkışlardaki insan trafiğinin düzensizliğini önlemek için kullanılan sistemlerdir.
Turnike geçiş sistemleri çeşitleri
- Tripod turnikeleri
- Hızlı geçiş turnikeleri
- Boy turnikeleri
- Vip turnikeler
Turnike geçiş sistemleri nasıl çalışır
Kurumdaki bireylere tanımlanan kartlar sayesinde giriş ve çıkış işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca özel gruplar oluşturarak bu giriş çıkış saatleri ve molalar ayarlanabiliyor. Bu şekilde hem kurum dışı kişilerin girişi olmuyor hemde kurum içindeki personellerin veya öğrencilerin giriş çıkış takibi oldukça basit halde raporlanmış oluyor. Güvenlik düzeyini de en üst seviyeye çıkarmış oluyor.
Turnike Geçiş Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Kamu kurum ve kuruluşlarına girerken veya metro istasyonlarında sıklıkla turnike geçiş sistemleri ile karşılaşıyoruz. Bu sistem temelinde iki farklı amaca hizmet ediyor. Basit olarak insanların düzenli bir şekilde bir yere girmesini veya çıkmasını bu sistem sağlayabilmektedir.
- Giriş çıkışlar düzenli bir şekilde olur.
- Giriş izni olmayan kişilerin girmesini engellenebilir.
- Yoğun ve karmaşık bir alanda trafiği sağlanabilir.
- Personel devam kontrol sistemleri, geçiş kontrol sistemi gibi birçok sisteme adapte edilerek rapor sunar.
- Paslanmaz ve çelikten oluşur. Dayanıklıdır.